Co chce slyšet?

Co chce slyšet?

Anotace: .....

Zavři oči, až se setmí,
dbej pokynům mého hlasu,
pošeptej mi, co se nesmí,
nehledej v tom zátarasu.

Upřímně mi, prosím řekni,
jak dlouho jsi mě vlastně ztrácel,
byli k tobě trochu něžní,
když jsi je úsměvy uplácel…?

Kolikrát jsi mě vůbec hledal,
a jak jsi poznal, že jsem s Tebou,
jak často sis vzpomínky ometal,
až čistá hlava stala se opět potřebnou…?

Když proklínal jsi mě u páté sklenky,
kolika vulgaritami jsi mě pasoval,
když alkohol Ti čeřil myšlenky,
sám sobě sis duši zpytoval…?

Pověz pravdu, nekrč rameny,
ať se Ti trochu duševně uleví,
výčitky, ty budou svrženy,
z útesu, jehož dno se nikomu nezjeví…

…naděje umí velké věci…

a Ty té své můžeš důvěřovat,
i když tomu sám nevěříš.

…nebo nechceš věřit…

důvěřuj
Autor Tomáš Přidal, 24.01.2011
Přečteno 248x
Tipy 11
Poslední tipující: Jiná, dream in emptiness, Helena Lovecká, Květka Š., Danga, Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

důvěřuj jen sám sobě
jak jinak v téhle době..?!
ST dávám Tobě ;)

29.01.2011 10:35:00 | dream in emptiness

důvěřuji ... padám ... a tipuji :-) ST

27.01.2011 19:45:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí