Nádraží

Nádraží

Anotace: .

Vál západní vítr,
voněly bramboráky,
vydal jsem se tady,
dívat se na vlaky.

Čekám tady hodiny,
poslouchám hlášení,
odkud další přijede,
odkud další přiletí,
jeden z Warszawy Wschodnie,
další z Budapest Keleti.

Stojím tady a sleduju,
myšlenky osvěžuju,
stojím tady a dívám se,
jako mrak ve vzduchu rozplývám se.

Koleje míří do dáli,
za neproniknutelnou dálku,
vlaky, co se po nich valí,
prošly mnoha boji,
znají nejednu válku.

Kam až sahá jejich znalost,
kde jsou jejich možnosti,
kam vede poslední kolej,
kde touha z poznání dochází radosti?
Autor Olbik, 25.01.2011
Přečteno 286x
Tipy 15
Poslední tipující: René Vulkán, James Libustka, Mbonita, ZILA78, Gabrielle, CULIKATÁ, la loba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vlaková poezie u mě vždycky vyvolává nepodchytitelný pocity, navoněný dálkou, neznámem a olejem pražců

25.02.2011 23:55:00 | René Vulkán

St,tak tahle je dokonalá...úchvatně popsaná atmosféra

25.01.2011 16:45:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí