Vladař Čas

Vladař Čas

Anotace: pro čerstvě probuzené sněhem

Lapač mraků jako důkaz zaslepenosti
Krásné sny v kterých přecházím ulice
Nemusím se otáčet
Jen směřovat dopředu
Dopředu jako loď
Na přídi kubíky slané vody
Na zádi černou skříň plnou krabiček poslední záchrany

Do ruky kapsu času
Podle momentálních nálad padat pod bar
Zmožená whisky staršího data narození
Sbírat se po kouscích
A jen doufat
V lepší stavy bouřícího se těla
Sledovat davy z okna druhého patra
Vysoko i nízko akorát
Závidět jim volnost a toužit po osamocení

Z okna vypouštět lži jako kolečka z kouře
Posílat vzdušné polibky bez cíle
Hrát si na ozvěnu
A chytat vločky do pusy
Místo vody z ledovce cucat led vytržený z rybníku na návsi

Brát cizí hlavy do dlaní
Dýchat jim na oči
Objímat ji studenými prsty
Hřát je přítomností čepice v kapse

Plná radosti skočit do sněhu jako do peřin
Plná volnosti křičet a vyhazovat věci z kapes
Mezi nimi i čas
Aby byl sám svým pánem
A vládl nám
Autor její alter ego, 25.01.2011
Přečteno 417x
Tipy 32
Poslední tipující: její alter ego, bloumej očima, Bolder, Denael, jitro, strašidýlko-střapatý, Lukáš Rymeš, Sladkalu, Ishtar, PrinceznaHeliovýchbalonků, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Odzbrojující... ST

07.02.2011 19:18:00 | Denael

Ach, Lucie...

03.02.2011 19:50:00 | jitro

Brát cizí hlavy do dlaní
Dýchat jim na oči
Objímat ji studenými prsty
Hřát je přítomností čepice v kapse

Tak tahle sloka ja podle se mi vážně hodně líbí:) Skvělé dílko, Altíku:)

01.02.2011 18:10:00 | Ishtar

úžasná... budu se sem muset vrátit později a přečíst si ji ještě několikrát-až nebudu tak rozespalá :)

26.01.2011 07:21:00 | rry-cussete

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí