Zeď

Zeď

Anotace: Zpověď před cestou poslední...

Poklekám na zpověď,
před šedým oltářem,
postačí holá zeď,
bude mi farářem.

Tady v tom pekle,
kde těla bez duší,
hnána supy vztekle,
srdce strachy nebuší.

Pohřebiště důstojnosti,
z hostiny černé orlice,
zde shromažďují kosti,
co odhalila žranice.

Podle tvaru a barvy,
být obětí smrtihlava,
pro jeho lačné larvy,
národ, jenž čeká sláva.

V zajetí pravidel,
co nesmí se porušit,
nápor zloby stavidel,
který bere právo žít.

Tak tady dneska klečím,
z vůle moci čisté krve,
za rozsudek vděčím,
není to naposled ani prve.

Mladík, co není vrahem,
rána ticho prolomí,
stanu se jedním tahem,
vráskou jeho svědomí...
Autor Tomíno..., 27.01.2011
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: Jedůfka, Descardea
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuju...

15.02.2011 00:52:00 | Tomíno...

Líbí se mi, jak píšeš :-)

09.02.2011 14:28:00 | Descardea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí