Láska =)

Láska =)

Anotace: Zamilovanost ... prostě ten stav mysli projevující se neutuchající naivitou, důvěrou a zranitelností

Každé ráno šťastná vstávám, s úsměvem jdu do školy,
na problémy nenadávám, vůbec nic mě nebolí.
Svět růžový jeví se mi, všechno je tak nádherné,
nyní mi i běžné věci připadají kouzelné.
Všechno to má jeden důvod, jediného původce,
to, že si poslední dobou připadám jak v pohádce.
Daří se mi na co sáhnu, nic problémem není,
potvrzuji staré heslo-Láska všechno mění.

Ano, to TY, lásko moje, Ty jsi důvodem všech změn,
vtrhl jsi mi do života a proměnils mi jej v sen.
Štěstím se mi hlava točí, myslím stále na Tebe,
ve dne v noci-stále spolu, to jsou schody do nebe.
Mácha,Shakespeare,Rimbaud,Baudelaire-všichni psali o lásce,
až dík Tobě rozumím teď, o čem jejich dílo je.

Neustále na Tě myslím, večer leckdy neusnu,
proč bych ale spáti měla, noc i den jsem v krásném snu.
Když náhodou přijde problém, nevím, co si počíti,
pro nápravu postačí mi jediné tvé objetí.
S Tebou, lásko, všechno zvládnu, vždyť spolu jsme silnější,
bez Tebe by celý život měl jen stránky temnější.

Za hodně Ti vděčím, broučku, láskus ve mně probudil,
ukázal mi sílu srdce, celý svět mi naplnil.
Jediný Tvůj úsměv stačí, aby spravil se mi den,
řekla bych to na rovinu-Ty jsi můj splněný sen.
Spolu zvládnem nečekané, klidně velké překážky,
láska totiž, jak se říká, nejen hory přenáší.

Jedna věc je jasná, lásko, jenom jedno jistě vím,
že jen Ty a nikdo jiný jsi a budeš pro mě vším!
Autor Fialový svět, 27.01.2011
Přečteno 282x
Tipy 5
Poslední tipující: J.U. Ray, Divoženka1, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vítej na Literu!

Musím napsat, že i když se mi dílko zdálo jaksi formálně neobratné a se starými známými obraty (den/sen), nakonec se mi zalíbilo, protože je uvěřitelné a na nic si nehraje. A v takových případech upřednostňuju pocit nad formou, takže za plný počet ;) Pokud tak budeš pokračovat i dál, bude radost tohle číst ;)

28.01.2011 23:11:00 | J.U. Ray

Vítám tě, nenapravitelná romantičko a přeji, ať se ti tady líbí! V labutím rouše skrytá, též jedna nenapravitelná... :)

27.01.2011 22:46:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí