Jaký je vlastně rozdíl mezi smíchem a pláčem?

Jaký je vlastně rozdíl mezi smíchem a pláčem?

Anotace: Báseň, kterou jsem považovala ze jednu z mých nejlepších...Báseň, která měla být poslána do soutěže a měla mi zajistit cestu do Prahy...A báseň, která tam nakonec nedošla, protože jsem prošvihla uzávěrku :(...A strašně mě to mrzí :(

Sbírka: Postupem času...

JA jako jasně vidět, když dostaneš pěstí,
KÝ jako kýžený pocit náhlého štěstí.

J jako jednou i nad vámi někdo zlomí hůl,
E jako epitaf na náhrobku láme se v půl.

V jako veselí, které nás opustí.
L jako láskou srdce se napustí.
A jako absurdní zdá se nám každý náš sen
S jako slzy, které zpod víček derou se ven.
T jako tebe nezajímají mé pocity,
NĚ jako něco, co dělá z lidí necity.

R jako rozum nám v lásce pomalu mizí,
O jako opatrnost ke všemu, co je nám cizí.
Z jako zeď, kterou si kolem sebe stavíme,
DÍL jako díl po dílu tu zeď časem srazíme.

ME jako melancholie, co v srdci teď mám,
ZI jako zisk, o který především jde nám.

S jako smět naplno se smát
MÍ jako místo, kde se vracíš rád.
CHEM jako chemie, která funguje mezi dvěma lidmi

A proto tě prosím, jednu věc slib mi:


P jako přesto mě nepřestaneš mít rád
LÁ jako láska, co chceš mi teď dát.
ČE jako čemu se pořád tolik divíš
M když řeknu, že tě miluju a že se mi líbíš.
?
Autor wendy.poezie, 28.01.2011
Přečteno 286x
Tipy 8
Poslední tipující: ZILA78, Gabrielle, Zasr. romantik, Prinzeschen, Květka Š.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuju a jsem ráda, že ještě dokážu někoho rozesmát :D

29.01.2011 11:11:00 | wendy.poezie

Děkuju :)...No, taky mě to dost mrzí, byla to dobrá příležitost...

28.01.2011 19:15:00 | wendy.poezie

Tak nad touhle bych zaplakal, ale rozesmála mne tvá Mužská poezie! ST jsem ji dal!

28.01.2011 19:15:00 | Zasr. romantik

Je to dobré,
škoda že jsi to prošvihla...

28.01.2011 19:04:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí