Radovánky kasty vyšší moci

Radovánky kasty vyšší moci

Anotace: ...

Muži, okovaní trpělivostí
přišli na večerní radovánky
s ženami okouzlujících úsměvů,
které zaklejí nejedno pánské srdce
. . .
žádné pěstní souboje
možná taneční, i když
kdo by chtěl zvítězit
v tanci nožů a nohou,
když nemá zdravé tělo
a nožů chybí i přesto,
že nohou přebývá
. . .
kasta vyšší moci
mocných mužů s
ryze podnikatelskými
záměry
a žen, které mají
na tváři tolik líčidla
co v hlavě inteligence
je rozmanitá jako
kulty náboženství
po celém známém světě
. . .
všichni si ukazují
obsahy svých peněženek
a vyměňují si bankovky
v kartách a pokeru
. . .
někteří mají
sakramentské štěstí
a vyhrávají velké peníze
. . .
poražení mají štěstí
v lásce, hlavně ti,
kteří ji již dlouho hledají
a úspěch se nedostavuje
. . .
v blízkosti tanečního parketu
stepuje znuděný tanečník
s dřevěnýma nohama
nohy se střídají v divokém tanci
je to nezvyklé, ale funguje to
i přes jeho handicap
. .
půlnoc ovládne křik
slepých dětí,
které se budí do
bílých rán
.
a na ráně
je ten, kdo
neumí pořádně
roztočit zábavu
do těch správných otáček
Autor Tomáš Přidal, 29.01.2011
Přečteno 267x
Tipy 18
Poslední tipující: labuť, Kars, Gabrielle, Javavia, doktor srdcí, CULIKATÁ, zenge, Helena Lovecká, Jiná, Danga, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

....další výborná báseň...ST!

29.01.2011 11:02:00 | Danga

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí