Velké číslo na scéně

Velké číslo na scéně

Anotace: . . .

Dnešní večer jsme
si pro Vás připravili
velké číslo...

říká nadšeně moderátor
dnešního večera

..obří tisícovka se
rozběhla k chtivým
návštěvníkům
po penězích,
kteří přišli shlédnout
dnešní vystoupení

nohy z kovových
padesátikorun
ruce z dvacetikorun
prsty na rukou
i na nohou z dvoukorun,
zuby z třpytivých korunek

a tělo v bankovkách
s Františkem Palackým,
který měl vážný výraz
uznávaného historika
i tolik let po své smrti

....z tohoto čísla
mluvily dějiny....

...historie národa...

a v historii všechny
národy zajímaly peníze

a Češi samozřejmě nebyli výjimkou


velké číslo skončilo rychle
a to díky návštěvníkům,
kteří Palackého oškubali
o všechno co měl na sobě

a pak, že velikáni
neumírali v bídě
Autor Tomáš Přidal, 30.01.2011
Přečteno 220x
Tipy 12
Poslední tipující: Mbonita, Jiná, Danga, Helena Lovecká, Gabrielle
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavá peněžní

30.01.2011 18:49:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí