My a druhá civilizace

My a druhá civilizace

Anotace: ...třeba je to blízko...nebo je to hloupost... podle mne se tady názory různí

Ze země, z které se zvedá mrakodrap,
z lvího prstu, z kterého vyjíždí smrtící dráp,
rychlostí nezřetelnou, z nebe tyčící,
uhání raketa, světelné roky ničící.

Ve vesmírném prázdnu neplatí gravitace,
nahoru – dolů – doleva - doprava,
mimozemšťanky neznající menstruace,
i zde se vydává doktorská výprava.

S rozpaky a hlavou plnou dojmů,
nabiflovaní studiemi s ohromnou škálou pojmů,
to úsilí poznat civilizaci, která je ve vesmíru s námi,
to zato přece stojí,
držte si klobouky dámy a páni,
vesmírná blízkost nás přece pojí.

a možná spojí naše zájmy
v účelné seznamování

…a možná taky v krvavé řádění…

místo poznávání a svádění
Autor Tomáš Přidal, 31.01.2011
Přečteno 303x
Tipy 16
Poslední tipující: labuť, Mbonita, Gabrielle, Sladkalu, hašlerka, Květka Š., Tamara, Agniezka, Jiná, Helena Lovecká, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já stejně věřím tomu, že ve vesmíru nejse sami....Tvé dílko se mi líbí....opět vtažena do děje a představ...meziplanetární prostory....stojí za prozkoumání.

31.01.2011 20:04:00 | Tamara

kdo ví :-) všechno je možné ...

31.01.2011 18:40:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí