Vítr

Vítr

Anotace: Jak uchopit jsoucno? Ach člověče bláznivý!

Jak uchopit jsoucno?
Ach člověče bláznivý!
Proč hledáš stále marnivé?
A jsi tak hloupě zavilý!

Chceš chytit radost?
Nebo snad lásku samu?
Ach pýcha ta marnivá,
otvírá na tě tlamu!

Nebo snad myslíš si stále,
že vítr tvůj sluha bude?
Zkrotíš ten živel věčný,
nežli tvůj čas uplyne?

Chceš chytit vítr?
Do čeho? Ptám se snažně!
Copak si jeho mistr?
Že bouříš plané vášně?

Chápeš snad celek samý?
Nebo jen stavíš tvář?
Zachytit lze jen stěží,
když v hoři se ovíváš!

Však život bez něj není!
Povznáší ducha i tělo.
Tím se však život mění,
aby z něj něco bylo.
Autor Trash75, 02.02.2011
Přečteno 285x
Tipy 2
Poslední tipující: labuť, blue
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí