Když umírá tanečník...

Když umírá tanečník...

Anotace: Není přeci důležité vědět u každého, kdy a jak zemřel. Hlavní je vědět, co dokázal v životě...

Sbírka: Postupem času...

V nemocničním pokoji bílá postel stojí,
V květináči na okně roste trocha chvojí.
Na stole síťka s pár nahnilými pomeranči
A ten co leží? Tanečník, co už si nezatančí.

Ztratil se rytmus a noha už do taktu neklepe,
Teď jen vzpomíná na dobu, kdy bylo mu nejlépe.
Stýská se mu po lakovaných botách a kravatě,
Po košili s rukávy zdobenými bohatě.

Chybí mu housle, klavír a kytara,
Schází mu večerní nálada bujará.
Teď jen do peřin lehce prsty si ťuká
A za chvíli ucítil, že ztěžkla mu ruka.

Naposled usíná a v duchu teď vidí,
Jak zas roztančí sál a potlesk pak sklidí.
Pomalu se usměje a víčka mu klesnou
Větu: „Chci tančit dál“ ústa jen hlesnou.
Chtěl přeci poklidně umřít – tak má to mít,
Jeho srdce právě přestalo do rytmu bít…
Autor wendy.poezie, 02.02.2011
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: Amable seňor Marek, Radek.oslov.Šafárik, Metal Lady
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky :)

03.02.2011 16:51:00 | wendy.poezie

to je krásný, hezký vyjádření:)

03.02.2011 14:52:00 | Metal Lady

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí