Loutka Jižního kříže

Loutka Jižního kříže

Anotace: na provázcích z hvězd...

Loutkou Jižního kříže s provázky z padajících hvězd,
vedoucím krokem cestou bez cílů,
v zemích o kterých námořníci potají sní,
plných krásek a svitu věčně slunečního.

Zpoza oken ubíhajícího autobusu,
vidím dvojí tvář:
rozpitou vzpomínkou, ucelenou kapkou deště,
a Orion snaží se schovat tvoji krásu před sluncem,
k měsíci jen své ruce napřahuje prosíc o zatmění.

Slovy tato loutka nedá se vyjádřit,
a čin není prvek básníků hoden,
květinou řešit se prý dá vše,
bez možnosti návratu k minulosti budoucí.


Jen loutkou v prstech Jižního kříže,
kde námořníci prosíc útesy o možnost ztroskotání…
Autor Láďa, 03.02.2011
Přečteno 270x
Tipy 14
Poslední tipující: Kars, Gabrielle, labuť, Mbonita, ziriant, CULIKATÁ, Zasr. romantik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí