Už zase sněží.

Už zase sněží.

Anotace: ...komu přísluší říkat ostatním, co je správné, nebo co je špatné a kdo může vědět, co jiné bolí... asi nemá smysl, abychom se na to kohokoli ptali... I zimu vnímá každý po svém...

Zima nám ustoupí bez vzdoru stěží,
asi už nestihnu, s ní se tu sžít,
mrzne a z mraků zas urputně sněží,
marně se pokouším, za sluncem jít.


Severák navál sníh, láskám mým do nosu,
paprskem pod kůži mrazivé slunce,
vpichuje naději, vysněnou v předklonu,
za úspěch zaplatit životem trubce.

Mlha se valí tmou, ze stvolů trávy,
řeku led zavírá, není kam jít,
poslušně vdechuji - prý budem zdrávi,
zaplaťte účty a můžete snít...

A tak sním o jaru, o létě, o louce,
jdu temnou krajinou - tiše si zpívám,
uklouz jsem na ledu - opřel se o ruce,
hlavu mám rozbitou, poslušně kývám...
Autor shootingburger, 04.02.2011
Přečteno 286x
Tipy 2
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí