Čas

Čas

Anotace: ..

Čas-
pouhý pojem s relativním významem,
který se ztrácí každou vteřinou,
v hlubinách hvězdných zahrad
či v očích pobledlých zlým snem.

Příliv spěchu s sebou přináší
mhlu, co halí jeho práci,
jako vítr zběsilý,
přináší i bere všechny krásy.

Jako mořské vlny plyne,
tolik nezkrotně,
nezastaví se,
nezahyne.

.
.

Noc stírá den,den temnota,
stín,beznaděj a pláč,
včera píli sis dal,
zítra nevíš nač.

Do tónů harfy vstřebává se rutina všech dnů,
co halí tvář, oči zakrývá,
pomalu na nebi luna ubývá,
temnota střídá tmu.

A ty se ptáš co znamenáš,
dnes nic, včera svět-
a zítra? jakou odpověď
větru dáš?
Autor Désolé, 04.02.2011
Přečteno 220x
Tipy 9
Poslední tipující: Cataliina, Desir-ka, Linzerka, Květka Š., CULIKATÁ, Denael, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už jsem unavenej, platí to, co jsem dneska psalu už x-krát. Jsem zvědavej jestli tady dneska narazím na nějakou poezii.

04.02.2011 14:49:00 | Nikotin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí