Vrbenské listy

Vrbenské listy

Anotace: tato báseň byla zveřejněna v časopisu Pevnost 11/2010

Jako klenoty, které
vetkávaly si do vlasů
krásné mladé čarodějky
při obřadných tancích
a novoročních sabatech,
byly ty křehké listy,
které okradl podzim a
vracel je z jara.

Dával jim nový život,
a když dozrál čas
rubínových písní
ptáků, kteří volali,
že jaro opět dosedá
na slunný trůn,
barvil je do barev života.

Na stromech
s těmito listy
viseli proradní zrádci
se smyčkami kolem krků,
pod stromy s těmito listy
líbaly se rusalky
s vodnickými princi,
kterým teklo do bot.

Byly to Vrbenské listy,
podle památné vrby
v jejichž větvích
zpíval dlouhý život
a svraštělou kůži
brázdily obdivuhodné
vrásky, které se nebály
mluvit o zapomenutých životech.
Autor Tomáš Přidal, 04.02.2011
Přečteno 268x
Tipy 11
Poslední tipující: zenge, labuť, Danga, Květka Š., hašlerka, Jiná
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí