Ukažte tu cestu

Ukažte tu cestu

Anotace: k hrobům okolo kterých budeme chodit po špičkách...

Kam ulehl otec národa našeho,
kde má hrob učitel mnoha zemí,
řvu jen z nenávisti bez potěšení,
kam poděl se duch a čistota země naší?

V jakém to hrobě třese se teď zem,
kdy ze strany na stranu obrací těla svá,
ti, kteří mysleli vždy jen na druhé,
položili život pro svůj národ či náš stát.

Dnes? Jen zhovadilost od mládí k starším datům,
kdy slova nic neříkají lidem davům,
jen hnát se kupředu k penězům blíž a blíž,
vždyť bez nich to nejde, bez nich nedá se žít.

Kde jen povědomost o dějinách co tvoří naši budoucnost?
kam poděl se ten úděl každého z našinců,
kdy hřbety své klaníme až k prdeli těm,
co v okrádání druhých založili si vlastní řád.


Kam jen ulehl otec národa našeho,
kde spí ten učitel, co byl všeho znalý,
ukažte cestu, ukažte mi ty hroby,
ať vím kudy chodit po špičkám mám,
ať vím, kde popel na hlavu sypat si budu.
Autor Láďa, 04.02.2011
Přečteno 262x
Tipy 4
Poslední tipující: CULIKATÁ, labuť, Kars
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi, velmi moudrá slova Láďo, přečtu si je znova, dík
ST !

04.02.2011 21:50:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí