Otázky

Otázky

Anotace: ...bez očekávaných odpovědí.

Na co čekáš,
Když slunce proměňuje
Kousky nebe ve zlato
A svým světlem prozařuje
Skrz?

Kam tak spěcháš,
Když jaro ráno zachraňuje
V okamžiku, kdy ztrácí se mráz,
A nad obzorem na chvíli se vynořuje
Světlice všech pozemských krás?

A kdy se rozejdeš,
Když slunce se ponořuje
Do náruče snů,
Zatímco na druhé straně
Tiše povstává,
Aby zahřálo jiným tvář
A připsalo jim svatozář
Do dalšího dne?

A kdy se probudíš,
Do jistého bdění,
Když nevycházíš
Nocí ani dnem
Ze svého snového
Ponoření?
A kdy mi odpovíš
Na tu otázku,
Co již dávno není?

…Snad až předpovíš
Nám budoucnost…?

…Tak aspoň pověz mi,
Až uslyšíš, že nastal
Ten čas, kdy slunce
Vychází ve světě
Každého z nás…
Autor Denael, 07.02.2011
Přečteno 278x
Tipy 17
Poslední tipující: Chancer, Kubino 2, jedam, strašidýlko-střapatý, Stoneman, labuť, CULIKATÁ, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na otázky odpovím si otázkou :-)

13.02.2011 12:49:00 | Chancer

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí