Krutý polibek

Krutý polibek

Anotace: ***

Zjevil jsi se znenadání,
krásný a tajemný jako hvězdné nebe
To snad Bůh vyslyšel mé přání,
tak proč náhle na duši mě zebe

Jediný dotek, tak letmý jako vánek,
však zanechal stopu, jako vypálené znamení
Kradeš mi den, upíráš mi spánek,
v soumračném objetí nejsme vůbec znavení

Pomalu vysáváš mi život z žil,
veškerá vůle mne opustila
Z míst, kde jsi kdysi dávno žil
pochází tvá pradávná síla

Lásku i nesmrtelnost nabízíš mi,
věčný život, či zatracení spíše?
Navždy s tebou v náručí tmy,
tys objevil mých tajných přání skrýše

Ač srdce mám spoutané,
dosud buší v mojí hrudi
Přesto vyměním ho za to tvé,
které jako ledový květ studí

Ještě než bude se mnou amen,
ucítíš horkou krev pod mojí kůží
Brzo z mého srdce stane se kámen,
touhou i strachem dech se mi úží

Již nikdy nepocítím bázeň z umírání,
projdu smrtí a zrozením do nového bytí
Nespoutaná vášeň a lásce odevzdání,
tak krutým polibkem mě, prosím, zbav mého žití
Autor Angela Valley, 07.02.2011
Přečteno 335x
Tipy 9
Poslední tipující: René Vulkán, Charibeja, Anjesis, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

až k rozjímání určená, zdá se mi

20.02.2011 19:08:00 | René Vulkán

podle mě je nádherná

09.02.2011 19:14:00 | Anjesis

chm chm proč mi ti klišovití upíři už lezou krkem? promiň ale...kdyby jiné téma, ano. takto - už jich je kolem moc ;)

07.02.2011 22:30:00 | Petite Francaise

Kdepak zbavovat žití, ještě je jistě mnoho krásného....
Báseň je moc pěkně napsaná, ale bolavá...St

07.02.2011 22:01:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí