Studnice ticha

Studnice ticha

Anotace: Pomatení smyslů, nebo jen poryv pocitů? Sám pořádně nevm...

Slyšel jsem dnes píseň ticha
- jen vítr si tu tiše dýchá
pod temnou rouškou černé noci,
říkám si jen - budu moci?
Létat, ač nemám křídla,
pít někdy z toho zřídla,
jenž někteří zvou štěstí?
Párkrát jsem potkal mudrce,
co říkal - hledej u srdce.
Já však nalézám jen hlubokou studnu,
vidím tu hloubku - nestačím - tuhnu...
Nevím, co hledat na jejím dně -
nebeskou manu, nebo potok slz?
Ač bych neměl, stojím vně
své duše.
Co mám dělat dál?
Přece všední rituál,
kdy stoupnu kousek opodál
a vzhlédnu - Velký vůz,
ten pytel plný milosrdných múz.
Přál bych si - poznat
porozumět
...procítit...
Slzy, nebo mana?
Autor Richty, 08.02.2011
Přečteno 212x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí