Co je to čas...

Co je to čas...

Anotace: (Rádoby-)filozofická báseň trochu... podivného charakteru...

Bloudím od západu na východ
a zpět, vysypávám písek z bot,
v tom písku zbavuji se předpojetí
jenž v srdci drželo se jako hrot
z šípu lásky a špinilo mne ani smetí.
Uhasnout vlastního života knot,
již stokrát zvažoval jsem a zvažuji
stále, když srdce své naivně zmrazuji.

Co vlastně je čas a proč se vleče,
jako dítě, když batolí se v kleče,
a natahuje ručky svoje k cíli?
Proč vlastně čas se nerozteče?
Zvolávám otázky své breče,
když slzy mé ztuhly v rampouch bílý,
jenž prorazily mého osrdečníku,
nyní svírám tu ledovou píku.

Ptám se, proč vlastně čas existuje,
když dle všech výpočtů by neměl,
proč tenhle prokletý vesmír oživuje
pak ale náhle jako bych oněmněl.
Na otázku jsem přišel s odpovědí,
čas totiž vlastně být nemůže
takže není, nejsou lidé bílí, hnědí,
žlutí, červení, nejsou trny ani růže,
nejsou ptáci, ryby, plazi, savci
žádní dravci ani býložravci.

A když píší tužkou tato slova, šeptám modlitbu svou k tuze,
aby na tento svět raději nepřišla mnou vytoužená deziluze.
Autor Trystan ap Tallwch, 09.02.2011
Přečteno 302x
Tipy 25
Poslední tipující: Učitel, Dennisha, Míša S., Dona Quixote, Jiná, Miroslav Možný, la loba, labuť, CULIKATÁ, Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

C: Deziluze je probuzení se z iluze a odhalení reality.

09.02.2011 22:13:00 | Trystan ap Tallwch

Zdá se mi to, nebo jsi dneska ještě depresivnější, než obvykle?
Přidáváš na složitosti i na procítěnosti, a opravdu válíš, moje poklona ST

Ovšem z fylozofyckého hlediska bych s tebou tady na tohle téma mohla rozpoutat sálodlouhou debatu;-)
Podle mýho je tenhle svět na tom totiž až příliš bledě na to, aby tady ve skutečnosti vůbec nebyl;-)
trvám na tom, že moje iluze by vypadala rozhodně líp

09.02.2011 21:32:00 | Anjesis

Co je to deziluze?

09.02.2011 21:16:00 | Corsica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí