..s napětím..

..s napětím..

Anotace: další koment k Enigmanovi

Sbírka: ..splétání pramenů..

V y š l a jsem
 na balkón

a jenom průvan odvážil se blíž
 / v chvíli, co o čase
 ztratila pojem „shon“
 a jemně noci zeptala se; sníš? /

Pár šifonových hadříků se roztančilo
kol mého těla větru pro radost

a mlhovina z knihovny
jen zavoněla silou
tabáku doutníku, toho, jenž byl tam host…

v ústech měl výdech dvojslovný
když zrak mu ulpěl v odhaleném místě

nabíd´mi sklenku Hennessy

načež jsem řekla; „jistě
 neb nemám ráda otázky“

/ můj úsměv neznatelný byl
 a podobal se recesi… /

On vzal to napětí / co vzniklo / prostě za svoje

Svět podíval se z druhé strany

prošel ty metry pokoje

příslibům smazal hrany

myšlenky propustil
 by proklouzly, kam chtěly

Vykouzlil samostříl

…a uvnitř nepokoje pokojně si střelil…
Autor šuměnka, 10.02.2011
Přečteno 401x
Tipy 36
Poslední tipující: Helena Lovecká, Špáďa, NikitaNikaT., ZILA78, hašlerka, Zasr. romantik, Jiná, la loba, Sisinka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

napěťové .. podprahové významy .. ST

17.02.2011 21:36:00 | Helena Lovecká

Trefil nebo netrefil, hlavně že si zastřílel!

10.02.2011 20:05:00 | Zasr. romantik

...výstřel do ticha... :o)

10.02.2011 07:55:00 | labuť

...do nepokojné nabíječky v pokoji...

10.02.2011 07:39:00 | Špáďa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí