Svítání

Svítání

Anotace: před rozedněním na Lysé hoře

Dlouho již
vyhlížím svítání
a chladno vnikne
hluboko k nitru.

Třesu se.
Hlasitě necinká
pár mincí v kapse,
nýbrž zvon srdce

rozhoupán
zní tónem naděje
k modlitbě zvouce.
Pozvednu ruce

k vděčnosti
za život člověka
v paprsku slunce
jež právě vyšlo.

Třpyt slzí
v očích a na tváři
pomáhá tušit
touhu po lásce.
Autor VIZ, 11.02.2011
Přečteno 255x
Tipy 12
Poslední tipující: TetaKazi, CULIKATÁ, Javavia, Gabrielle, Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvon srdce něžně rozcinkává
Touhu, co v kapsách sílu zanechává

11.02.2011 14:39:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí