Leť Valkýro!

Leť Valkýro!

Anotace: Takže, tohle tu ještě nebylo lidi... První předzvěst ragnaröku. OPTIMISTICKÁ BÁSEŇ TRYSTANA AP TALLWCHA!!!!!

Šplhám po nekonečné zdi z betonu
a čas se jak naschvál vleče,
v řekách svých slz bohužel neutonu,
ani přes své fantazijní křeče.
Jednou křídla svá roztáhneš,
jenž máš na zádech, jen hleď,
když se k propasti dostaneš
již nejde přeskočit, tak leť!

Narozdíl od Tebe, lidského šídla
nemám já bohužel žádná křídla.
Upadly mi možná, spolu s brýlemi
falše a nyní je tolik postrádám,
však nemohu létat, některými chvílemi
bych skočit chtěl, stěží se ovládám.
A pomalu cítím, že blížím se pádu,
mé síly mi asi přichystaly zradu.

Leť k nebesům jako nový Ikaros!
Jsi nejvyšší anděl nebes všech,
jsi mocná valkýra na bílých křídlech.
Po střepech štěstí svého šlapu bos.
Zachraň mne, zachraň mne, Tebe prosím!
Však v hloubi se toho, že tak učiníš děsím.
Buď jen volná a nenech se zotročit,
Jen Ty můžeš, valkýro, svět k dobru otočit...

Snad v Tebe věřím jen ze zaslepení
a pravdou je, že svět se nikdy nezmění,
a možná si to jen nalhávám,
však doufat v Tebe nepřestávám.
Valkýro, Ty války anděli,
kam se veškeré mé iluze poděly?

Zůstali jsme sami v realitě,
jestli je Odin, vyslyší Tě,
však já jsem již pozbyl víry,
a položím svůj život Tobě za oběť
do své smrti bojují valkýry,
leť, valkýro, leť, valkýro, leť!
Autor Trystan ap Tallwch, 11.02.2011
Přečteno 311x
Tipy 19
Poslední tipující: Melfëa, Učitel, la loba, labuť, Dameira, Anjesis, Míša S., CULIKATÁ, Gabrielle, Dona Quixote, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezký ...

30.04.2011 08:13:00 | Melfëa

Optimistická báseň vypadá trochu jinak, ale jsi na dobrý cestě. Věcem, z kerejch máš deprese se musíš vysmívat, jinak to neni sranda :D
Jinak báseň je samozřejmě vydařená, letící nad mašinama do vzdálenejch kopců, ST
(Možná by to stálo za zhudebnění)

12.02.2011 19:13:00 | Corsica

Opravdu nádhera ST
Všichni ale musíme věřit aspoň něčemu, jinak bychom totiž neměli už nic

12.02.2011 13:20:00 | Anjesis

Nadeje umira vzdycky posledni..clovek nesmi prestat doufat..:) ST

12.02.2011 12:29:00 | Míša S.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí