Měsíc na hladině

Měsíc na hladině

Anotace: ...

V potemnělých hlubinách
Těžce se dýchá
A lidská pýcha
Řeže do ran otevřených...

Kolikrát se v lesích stmívá
A stíny svoji délku prodlužují
Jak by dlouhou rukou svojí
Zakryly drobného člověka

Na útesech moře burácí
Svou otázku však šeptá tiše
Zda někdo jako ono dýše
Do neznáma proniká

A já se ptám kolikrát
Mi život musí dávat znát
Jak utopit se v vlastní pýše

Nebe ztěžklo
Neslyším nic
Tíhu na ramenou cítím víc
Než rozmluvy života

A já se ptám kolikrát
Mi život musí dávat znát
Jak utopit se v vlastní pýše
A zakusit jak měsíc chytat
Když se na hladině mihotá
Autor deep inside, 12.02.2011
Přečteno 346x
Tipy 8
Poslední tipující: blue, Trystan ap Tallwch, Kubino 2, CULIKATÁ, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně napsané...

12.02.2011 11:02:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí