Hlubina

Hlubina

Anotace: Mysteriózní příběh...

Po vodní hladině peříčko pluje,
houpe se na vlnách, hladinu čeří,
okolo tyčí se štíhle thuje,
slunce už zapadá, nebe se šeří.

Hluboké jezero ukrývá tajemství,
tajemství skryté už mnoho let,
v hluboké temnotě jezerní lidé spí,
s příchodem soumraku začnou se probouzet.

Když půjdeš okolo, střez se té vody,
nesmáčej nohy a neper šat,
z hlubiny vystoupí kamenné schody,
Jezerní národ vyjde tě přivítat.

Omámen vstoupíš do říše pod hladinou,
do tiché věčnosti chladivých staletí,
Jezerní lidé jsou věční, nezahynou,
království v hlubině bude tvé prokletí.

Se slunce východem k spánku se chystají,
tvé oči najednou také se klíží,
o světě na zemi sny se už nezdají,
útrapy života už tě netíží.

Po vodní hladině peříčko pluje,
houpe se na vlnách, hladinu čeří,
okolo tyčí se štíhle thuje,
ve dne těm pověrám nikdo nevěří.
Autor Míša S., 12.02.2011
Přečteno 402x
Tipy 19
Poslední tipující: Thalia, James Libustka, nhima, Jeněcovevzduchukrásného, Nergal, Dragita, Emmelia, Lucerna, Charibeja, Trystan ap Tallwch, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nedá se jinak, ST.

07.04.2011 09:25:00 | Jeněcovevzduchukrásného

Hrozne mi obsahem pripomnela mytus lidi z more aneb H. P. Lovecraft, ale ma vic citu a libi se mi o fous vic nez predchozi, proc nepises vic?

18.02.2011 00:21:00 | Nergal

moc krásná báseň;)

15.02.2011 22:10:00 | Dragita

krasne :)

14.02.2011 10:19:00 | Lucerna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí