Obraz stěny

Obraz stěny

Anotace: Taková malá mnohoznačná freska.

Slyšíš oceán hlasů.

Slyšíš hlas nad hladinou.

Slyšíš vláhu svých vlasů,



a v dálce tichý, jemný kouř.

Je tu skleslá sklenice

plná volné vody, a touž



vonnou vodou lijí se

proudy prostranného kouře.

Vzdorné vzory vzdují se



a lítě vzbourá se bouře,

kouř míří do hlubin vod,

vznáší se vzácně, a krouže,



je pohlcen pozdním polednem.



Nevidím ni jeden bod

nepohlcen nečinností,

a oběma zbývá jen krok



k dosažení nevinnosti.

Hledím před sebe a v dál,

v dálky mylné minulosti.



Zpěv kolejí tehdy hrál

v tichu opuštěné noci,

obraz stěny břitce se smál,



že není již v mé moci

slyšet jen, co existuje,

a každý že lidský pocit



budu žít, nikdy jej nepoznaje.
Autor joal, 13.02.2011
Přečteno 294x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí