Zamyšlení

Zamyšlení

Anotace: ...prostě moje...

Otáčím prstencem Saturnu,
dělám z velkého malé,
snad si jej na prst nasunu,
bude-li to naše soužití trvalé...

Otáčím časem nazpátek,
klíčem z kosti nevěrce,
křísím oběšence z pod oprátek,
hledám ve znamení druhého Blížence...

Býčí zarputilost ze mě bije,
nejsem rváč, který rozdává,
kdo ubližuje slabým, ten ať zhyne,
a do nebe si přihlášku nepodává...

Tam se zlým prospěchem nikoho nepřijmou,
jenom člověka čestného, s duší čistou,
přes cestu kamenitou a obtížnou,
ovšem nikdo nikdy neměl tu cestu jistou...

V dnešní době krize a úpadku,
přecházíme přes nebezpečnou křižovatku
kdo dá všechno opět do pořádku,
když i ve vládě je to všechno o úplatku...

...a nemusíme se moc rozhlížet,
abychom pochopili, že někteří
nás prostě nevidí...


neslyší náš hlas,
který řve
bez příkras

...nebo jej prostě slyšet nechtějí...
Autor Tomáš Přidal, 13.02.2011
Přečteno 230x
Tipy 12
Poslední tipující: Danga, Květka Š., hašlerka, CULIKATÁ, Jiná, Gabrielle
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí