Prstovník

Prstovník

Anotace: ...v představách velkých umělců i narkomanů...

Pod tvrdou slupkou,
kterou sjímáš
z ovocných prstíků,
které rostou na
opadavém Prstovníku
je maso ještě sladší
než, když si ho
poprvé ze šprýmu
kousla do palce

. . . . .

tehdy netekla žádná krev,
možná ani teď neteče,
ale když chutnáš tyto
sladké prstíky,
na jazyku cítíš krev,
která je ovocnou šťávou
z tohoto lidsko-stromu
a nevadí Ti, že by to
mohly být klidně Tvoje prsty,
které žvýkáš jak žužu,
tato myšlenka Ti nejde na mysl
a ani Tě to nijak netrápí

. . . .

Prstovník je možná výplodem
feťáků a alkoholiků,
ale je stejně živý v představách
velkých umělců
jako u těch, kteří se často
třesou abstinenčními příznaky

. . .

je to důkaz toho,
že umělci se někdy pouštějí
do stejně podivných
a tabuizovaných témat
lidské mysli
a rádi se opájejí
představami, které
může mít i ten nejposlednější
narkoman, ale i drogový král

. .

...a každý si lítá
v tom svém nebíčku...

.

živý nebo mrtvý
vzkříšený či .....?
Autor Tomáš Přidal, 14.02.2011
Přečteno 301x
Tipy 8
Poslední tipující: Judita, la loba, Gabrielle, Danga, hypertenze, Jiná
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No ty v tom jedeš určitě!

16.02.2011 18:55:00 | la loba

zvláštní veršíky..

15.02.2011 10:54:00 | hypertenze

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí