Let Ikarův

Let Ikarův

Anotace: ...asi se nepoučím, další depkařská báseň - stejné formy, sakra...

Sbírka: Antihumanistická

Stojí nad hlubokou roklí,
jen další blázen promoklý,
co se dolů vrhnout chystá,
když ztratil v životě místa.
Jeho snem bylo vzlétnout do výšin,
nikoli se z výšin řítit dolů,
však z nějakých neznámých příčin,
stává se nejrychlejším ze sokolů.

"Řekněte, co po světě je mi,
když svět mou existenci nechce.
Já toužím jen létat nad roklemi,
a plachtit ve výšinách lehce.
Já neprosil se nikdy o moudrost,
být dalším ve stádě volů,
chci tvořit mezi dvěma světy most
a proto nyní skáči dolů."

Z té výše se vrhá do hlubin,
ne nepadá, zvedá se plyně k letu,
pod ním promítá se jeho stín,
zří v něm svou okřídlenou siluteu.
Radostí naplní se žíly silou
a na křídlech letěl by do dáli,
pro jeho duši, tak volnou, čilou,
že by se na něj bohové usmáli???

Mladík o devadesát metrů níže,
dopadl a zemřel pak okamžitě,
mezi mnohé tam již položené kříže,
byl přidán další náležitě.
A ptáci, kteří letěli kolem,
se na hrob všichni usadili
a stal se pro ně věčným symbolem,
že člověk nesmí jít za svými cíli.
Autor Trystan ap Tallwch, 14.02.2011
Přečteno 312x
Tipy 8
Poslední tipující: Dameira, Anjesis, la loba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:) nemohu jinak, než souhlasit. Povedla se Ti.

16.02.2011 17:44:00 | Dameira

http://www.youtube.com/watch?v=J3I88wsFKao
škoda, že jsem musel říct co jsem řek.
Ale jinak je to nadprůměrný dílo

14.02.2011 21:49:00 | Corsica

Hezky plynulá,poetická,a co může být krásnějšího než se před smrtí prolétnout...takže skvělá!

14.02.2011 21:30:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí