Ach, bože, ona je válka

Ach, bože, ona je válka

Anotace: ...

V zákopech
vojáci brečí,
svačí a serou strachy,
ach, bože, ona je válka,
hrají karty
nebo se modlí ke Kristovi,
v hlavách se odvíjí
příběhy dětství,
naděje, že zvítězí,
kolem pálí ze samopalů,
střely létají vzduchem,
bombardéry nad hlavama skučí
jako zplašené mouchy,
ach, bože, ona je válka,
někteří si myslí,
na své dívky, které
museli opustit,
ale ony čekají,
oni vědí, že čekají...

a až mrzutá válka
přejde přes frontu
všichni se vrátí domů

ach bože, ona je válka...

...ať je konec...


probíhá boj
a mnoho z nás
se nevrátí živých...
Autor Tomáš Přidal, 15.02.2011
Přečteno 228x
Tipy 4
Poslední tipující: Gabrielle, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí