pryč z dosahu vin

pryč z dosahu vin

Anotace: hej ty! řekni mi...

Hej ty!
Podívej se na mě a řekni
Co všechno plave v mé krvi
Jestli tam vidíš všechny mé lásky zažrané až do kostí
Jestli se tmavá barva nocí neusadila v žílách
Jestli má cenu utíkat před voláním krve o pomoc
Řekni
Hej ty!
Má to cenu?

Ty! S těmi zrzavými vlasy
Podívej se mi do očí a řekni
Co všechno tam vidíš
Zmoudření
Rozostření zorniček do létajících talířů
Těkající víčka co skrývají počty vypitých skleniček
Tak řekni
Vidíš tam tohle všechno?
Nebo ještě víc?

Topíš se ve slovech
Topíš se ve tmách mých vyschlých očí
Kdy dlouho pláču
Tvořím povodně
A slunce dlouho není na obzoru

Někdy si říkám
Jaké štěstí je
Že umíš stavit modely lodí
A plavit se jimi v přívalových vlnách slov a slz
Bez obviňování
Bez úšklebků
S rukou nataženou místo pádla, kapesníku a sudu na pitnou vodu
S rukou připravenou
Stočenou do záchranného kruhu
Kdy vědomí opouští mé tělo
A zbývá jenom křehká schránka
Která chce vědět
Co všechno plave v její krvi
Autor její alter ego, 17.02.2011
Přečteno 329x
Tipy 13
Poslední tipující: Ishtar, lennerka, rry-cussete, PrinceznaHeliovýchbalonků, CULIKATÁ, la loba, Bolder
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Někdy si říkám
Jaké štěstí je
Že umíš stavit modely lodí
A plavit se jimi v přívalových vlnách slov a slz

Krásná myšlenka, ale tak smutně skutečná...:( Básnička je úžasná, jsem ráda, že jsem si našla čas na to si Tě opět přečíst:)

17.03.2011 22:55:00 | Ishtar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí