Monolog pravdy

Monolog pravdy

Anotace: Omlouvám se, že zase otravuji...

"Pohřbívají mne v emocích,
epitaf na rakev mi píší,
zatímco v lesech a potocích
já bez strachu si dýši.
Chtějí mě opravdu ulovit?
Já se však chytit nedám,
smrt nezhasila mé svíce svit,
neb ještě cíle hledám.

Po kamenech se proháním,
jak ryba ve své vodě,
unikám tmě a unikám zdím,
jak srnec v přírodě.
Do sítí nenechám se polapit,
naději s sebou vláčím,
smrt nezhasila mé svíce svit,
dostanou mne až se uráčím.

Co to? Oni mne chytili?
To přece možné není.
Tak blízko jsem byla cíli,
myslela jsem, že svět se změní.
Zatloukají hřebíky, na oko slzí,
vědí, že budu mrtvá již brzy.
Smrt zhasíná již mé svíce svit,
proč mne, Pravdu, nechtějí pocho..."
Autor Trystan ap Tallwch, 17.02.2011
Přečteno 267x
Tipy 11
Poslední tipující: Učitel, Dona Quixote, Anjesis, la loba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherná

17.02.2011 20:16:00 | Anjesis

Krásně veršovaná. Líbí se mi, jak si dokážeš hrát se slovy. St :)

17.02.2011 18:53:00 | Dameira

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí