California

California

Anotace: Pošlapat boty a prohlásit, že jsem se konečně postavila na vlastní nohy - to je sen, za kterým si stojím! ;)

Chci utéct někam hodně daleko,
za horkým sluncem a cizokrajnou vůní,
přeletět Tichý oceán, překročit Mexiko,
do míst, kde nebezpečím hrozí zemětřesení.

Vzdálit se od všech na nějaký čas,
vejít do světa, mezi lidi odlišných ras.
Naučit se mluvit jinou důležitější řečí,
která alespoň k něčemu svědčí.

Zabydlet se poblíž pacifického pobřeží,
do centra lidí všech vrstev,
do státu, kterému na ekonomice a průmyslu záleží,
za lákavou krásou přezdívaného - "The Golden State,"

na východ, kde písečné duny vanou suchou pouští
a skrytý dojem do celého údolí vpouští,
kde vzduch středomořským podnebím zahoří
do výše nedalekých pohoří.

Unášet se touhou po nové zkušenosti,
vyprávět o překrásné Kalifornii,
kochat se pohledem obrazivosti,
a s nadhledem zvládnout mou mánii -
v hlavě!
Autor Any 4, 17.02.2011
Přečteno 269x
Tipy 6
Poslední tipující: Gabrielle, Emmelia, CULIKATÁ, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí