den

den

Anotace: ,I.

Zrána káva je černá vpomínka na tuhle noc.
Dřív než těžké slunce rozpálí den,
zapálí silnice i polní cesty, sním stejně žhavý toast.
Den je pochopitelně směr od včerejška k zítřku
Pár všedních věcí,
za hlavou činel a v pravačce knížku
a večer už je zas jak sen.
Zpoza mozku přitáhnou mraky
a nekonečná hrst drobků z hvězd.
Zmizel den, řeč a mlčení
zase začíná se plést.

Příští den...v tom samém kruhu
a co je za kruhem?

To je jedno. Proč se z něj dívat ven.
Autor Krapet, 19.02.2011
Přečteno 237x
Tipy 1
Poslední tipující: Bolder
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí