Tanec

Tanec

Anotace: hudba a tanec jsou dialog

Za zpěvu divých hlasů
dech horký točí se
v meandrech jejích vlasů
i zraky topí se

Tančí a tanec je peřej, je příboj, je řeka co plyne
jak chrpa bez vody snad
bez tance ona zhyne

Zvuk zvonků za vichřice
kotníkům rytmus dal
však paže letní vánek
nebesům opodál

Tančí a tanec je vichr, je bouře, je vítr co vane
jak mraky bez pohybu
i její radost stane

V očích žhne plamen touhy
ten pohled mámí tě
jen jiskry záblesk pouhý
na uhel spálí tě

Tančí a tanec je žár, je oheň, je světlo jasné
jak svíce bez plamene
bez tance ona zhasne

Na vlnách melodie houpe se
vítr ji do dálí zanese
kde nato v srdci každého
zažehne tance malého

Tančí a tanec je voda, je vítr, je oheň
bez hudby tance není
bez tance smyslu pro ní
Autor kytka, 20.02.2011
Přečteno 273x
Tipy 6
Poslední tipující: hatlapatla, Maryje..., CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná...

25.07.2011 16:10:00 | Maryje...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí