Dievča z barlou

Dievča z barlou

Anotace: Je to taká nepriama úvaha o živote..

Sbírka: Stopy v prachu

Z vlastným vkusom
uprostred farebných dní
kráčala sama zo zápisníkom
kde spávali chyby a omyly

Rezkým krokom podopierajúc barlou
kráčalo dievča bez mena
Z barlou mnohými vyrezávanou
kráčala chytajúc ju každým dňom obmena

Spolu z vílami tancovala
na nemého zrkadla črepinách
Aby v ňom tvár prehovorila
keď príde láska po špičkách

Zaodetá krídlami snov a fantázie
drží sa stonky margarétky
Jej lupene hrejú ju na nohách
a ona počuje ako nenápadne šepkajú si

Vedomá neistým dnom osudu
vydala hľadať sa dúhu
Však putujúc a snívajúc o dúhe
nikdy nezabudnúc na sveta stuhu

Barlou podoprela oblohu
Svoj odraz v zrkadle
ponúknuc ako zálohu
V ušiach jej indiánska pieseň znie
Uspávanku pre nepokojnú myseľ
pre čas keď bolestná spomienka stlie
Autor Lucerna, 20.02.2011
Přečteno 394x
Tipy 10
Poslední tipující: Emmelia, ilona, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to moc moc nádherné:)))Oparvdu parádička:)Zdraví Ilona

02.03.2011 17:30:00 | ilona

Ano mas pravdu, tak nejak to bude :)

25.02.2011 19:04:00 | Lucerna

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí