Večerní kolej

Večerní kolej

Anotace: Pochmurná náladička, ale zítra bude zase dobře.

Sbírka: Moje básničky

http://www.youtube.com/watch?v=twlKP_3lO2w&feature=player_embedded#at=85

http://www.youtube.com/watch?v=ZzHGMGLHtsQ&feature=fvsr

Sedím tady zase sama,
a uvažuji, co dělají mí příbuzní a kamarádi doma.
Asi už většina z nich spí a nechávají si sny zdát,
a já už bych měla jít asi taky spát.

Ale nechce se mi odejít hned,
dneska mi není, zrovna tak jako bych jedla med.
Zase se mi špatně dýchá,
trošku i chýchá.
To znázorňuje mou obrovskou pravdu toho, jak se cítím.
Asi tu pochmurnout a depkařskou náladu za pačesy brzo chytím.

Zítra zase bude škola a uvidím své zlaté děvčata,
občas se cítíme spolu s některými jako dvojčata.
Zítra je sice jen matematika,
ale ten den vždy rychle utíká.

Než se člověk vzpamatuje, tak má večerní hodinu,
a začíná zase přemítat a myslet na svou milovanou rodinu.
A pak další dny ho čekají jiné předměty,
při kterých naštěstí nemusí dělat přemety.

Potkává další jiné spolužáky a nové profesory,
a ve čtvrtek, když se blíží večer se těší zase na hory.
Hory ho čekají doma,
kde se necítím zase tak sama.

Už se na ten pocit zase těším,
až zase srnku za keřem vyruším.
Zítra uvidím své holčiny milované,
všechny jsou nadané.

Tak vám dobrou noc budu přát, a třeba vás po přečtení mé básně začne u srdce hřát.
Autor Nikolka, 21.02.2011
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí