Mrtvý pták

Mrtvý pták

Anotace: Jak mrtvý pták může zastupovat mnohem víc.

Když jsem se dnes toulal domů,

spatřil jsem mrtvého ptáka,

ležel kousek vedle stromu

a pohled můj tiše lákal.



Ležel jako by nikdo jiný

neměl spatřit ho nežli já,

jako by jen můj stesk tklivý

mohl pokoj a klid mu dát.



Jeho tělo, které bylo

malé už během života,

choulilo se, křídly krylo,

odkrývalo mi jinotaj.



Jak může ptáček přikrytý

prachem a špínou lidí cest,

zůstat než k zemi přibitý

v tom prašném prachu českých měst?



Jeho tělo malé tehdy,

teď zdá se ještě menší,

překročit ho chtějí jedni,

obejít jemnocitnější.



Já chci ho zvednout a pohřbít,

já chtěl bych mu vdechnout život,

mým údělem je však jen dál jít.
Autor joal, 21.02.2011
Přečteno 344x
Tipy 8
Poslední tipující: Gabrielle, Anjesis, la loba, CULIKATÁ, Boudicca
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně smutná a smutně krásná ST

21.02.2011 21:43:00 | Anjesis

Trochu to skřípe ale za krásnou myšlenku st.

21.02.2011 13:49:00 | la loba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí