Sedm

Sedm

Anotace: poznámka: Kdybyste mě obviňovali z nevědomosti, tak v antickém světě znali pouze sedm planet

Jeden je celek, kam se vrací všechen ruch
prvopočátek a božství, jeden je Bůh
dvě je zdvojení, protiklad a rovnováha
dvě je žena, k dvěma živel země sahá
tři je muž, božská trojce a troje ctnosti
tři je voda, další živel bez milosti
čtyři je vesmír, čtyři světa strany
čtyři jsou živly, doby a větrů brány
pět je člověk a symbol pěti pentagram
pět je prstů ruky, smyslů a Krista ran
šest je milosrdenství, dnů tvorby Země
třikrát šest je pekelného tvora plémě
sedm je hříchů, planet a divů světa
jak úplnost, tak konečná básně věta
Autor soske, 26.01.2006
Přečteno 326x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

přesně tak, nemůžu jinak než za sto. tohle mě opravdu oslovilo

27.01.2006 11:44:00 | Nausika

Ze by tady nekdo cetl Jmeno ruze?:)))Je to fakt dobry, vydareny a vubec:)

26.01.2006 19:42:00 |

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí