Tři sestry

Tři sestry

Anotace: jsou tři... a každá z jiného těsta...

Svou Múzu pozval na procházku
do věčných lovišť Nirvany,
do ulic mezi činžáky.
Ostýchal se zeptat,
políbil ji!
Podlehla jak laciná pouliční holka
na malý okamžik.
Utekla

Horou mučedníků
prochází se...
Tam, co nespočet jiných jako on.
Nehledali ji, ale získali,
jako teď právě on
tu nevděčnou,
opěvovanou a rozmarnou,
vrtkavou

Sláva,
ještě marnivější sestra Múzy,
nachvíli hlavu mu popletla.
Snad by zapoměl
na tu jedinou pravou,
co nenašel

Palety malířů,
básnická pera,
hlína sochařů,
noty skladatele-
nástroje Múzy,
příčiny Slávy,
řeč Lásky...

Múzu pozval na procházku,
zapletl se se Slávou,
Lásku
nenašel...
Autor Morsia, 23.02.2011
Přečteno 233x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí