Vůdce

Vůdce

Anotace: ...

v kudrlinkách starověkého písma
vidím vepsány slavné osudy vojevůdců
a monarchů, které pohřbily věky,
jiná doba, jiné zákony
s novými lidmi s odlišnějšími zájmy...

...pořád se rodí noví vojevůdci,
i když zrovna nepoužívají
meče a tvrdé štíty,
luky a zapálené šípy

spíše tvrdé slovo
a autoritu si prosazují,
mnohdy se zápalem sobě vlastním
si budují základy
pro nové rozkazy...

...které rozdávají
a když jim ujedou nervy
na kolečkách mozkovny,
rozdají i tresty,
které se ovšem netýkají
fyzické újmy jako
spíše té finanční...

vůdčí slovo je vždy v čele,
ostatní stojí při něm

když padne vůdce,
jeho myšlenka,
odrazí se to i ve výsledku

a těm, kteří respektují
slova vůdce,
obvykle vůdce věří...



...veď naše kroky,
my povedeme Tvého koně



vůdce má rád oddanost svých lidí
Autor Tomáš Přidal, 24.02.2011
Přečteno 231x
Tipy 7
Poslední tipující: jitka.svobodova, Jiná, Mbonita, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí