Nový kamarád

Nový kamarád

Anotace: kamarádi nemusejí být jenom lidé

Hledal jsem dlouho přítele,
aby pranic společného neměl s lidmi,
až jsem o něj zakopl na dně zmole,
zavalené do půli odpadky ze vsi.

Zapomenutý hlídač bažiny,
plné černých kořenů v zeleném slizu,
snad nešťastných utopenců pařáty,
jež zoufale se svých stébel chytají.

Neuvěřitelně máme podobné osudy,
pro okolní svět jsme dávno zbyteční,
dva odepsané trouchnivé pařezy,
z nichž asi sotva poupata vyraší.

Rád za ním chodím pro posilu,
když už to není k vydržení,
sedím na myšmi prožrané otomanu,
mlčíme spolu a sníme pod hvězdami.

Víme o sobě hodně a možná taky nic,
nevím zdali ho dojímá lidské trápení,
i když já dobře vím o tragedii jeho,
kdysi nejztepilejšího stromu v okolí.

Temnotu kolem narušuje,
krvavě rudý ohýnek mé cigarety,
a namodralá iluminace v bažině,
zbylých pár bludiček neposedných.

Dobře si beze slov rozumíme,
nehnutě jsme si prošli cestu dlouhou,
snad jeden druhého smrtí nezradíme,
nebo náš vztah odpadky nezavalí.
Autor casla, 25.02.2011
Přečteno 260x
Tipy 13
Poslední tipující: šuměnka, Jats, NikitaNikaT., TetaKazi, CULIKATÁ, Květka Š., labuť, ZILA78, Helena Lovecká
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

už v anotaci velkou pravdu díš
a pokud vnímavostí nitro zaplavíš
tak dojdeš dál, než mnozí jiní tady
než strom svou energií předá i kus rady...

08.03.2011 17:58:00 | šuměnka

Velice působivé, hloubavé, lehce emoční a hlavně upřímně podané dílko, má jistou hloubku zamyšlení a to se mi moc líbí. ST!***

27.02.2011 20:06:00 | NikitaNikaT.

Přátelství v tichu stromoví
nikomu stesky nepoví...

26.02.2011 15:33:00 | CULIKATÁ

St..

26.02.2011 09:32:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí