Všude boj

Všude boj

Anotace: Průprava pro nového rytíře pro dnešní dobu. Napadlo mě jako reakce na jeden můj sen (ne, ani tahle má báseň není asi příliš pozitivní;-))

Svět je jiný, než se říká,
tohle by vědět už jsi moh,
Na ústech med a v srdci pak dýka
a k boji vyzývá nás roh.

Snad víš, jak je jiný, než říká,
je to zlý, tak staň se, co se má stát.
perem se, až z nás rudá krev stříká,
a já už nechci se prát.

Odcházím, snad až na konce světů,
souzená, všemi zavržená.
Doufaje, že nikdo nenajde mě tu,
nic zde nic neznamená.

Víš, svět je jiný, než se hádá,
poslouchej, musíš přemýšlet sám.
Má v rukou kříž ale na srdci hada,
a já od něj už příliš ran mám.

Víš, já již boje své vzdala,
je to zlý, všude kolem jen boj,
ty však žij, jenom nebuď jak oni,
hrdost tvá budiž pro tebe zbroj.

Já vím, tohle nikdo z nás nechtěl,
však teď se braň, slovo budiž tvůj meč.
Pravdu znáš, pomáhej a braň lásku,
čeká tě krvavá řež.

Jen slyš, nikdy nezraď svou víru,
přetěžký úkol před sebou máš,
a než boj, vždycky přednost dej míru,
tenhle ideál stráž.

Věřím ti, že snad ty už to zvládneš,
pokus se, vždyť kdo jiný by moh.
Věřím ti, že ty těm zlům nepropadneš,
v tom boji činů a slov.
Autor Anjesis, 26.02.2011
Přečteno 304x
Tipy 17
Poslední tipující: Trystan ap Tallwch, James Libustka, Charibeja, la loba, zlomený a nanicovatý -__-, Helena Lovecká, Emmelia, Draconian, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí