Veršovánky *6

Veršovánky *6

Anotace: Slíbené pokračování...ale nějak mi přijde, že už to nemá tu šťávu jako dřív...obsuďte sami

Sbírka: První kniha na rozloučenou

*****
Vchod do vchodu popochodem
Jestli ti to přijde vhod,
Stanu před manželským soudem
Jen jako tvůj doprovod.

Prstýnky si vyměníme
Na znamení díků,
Pusa mlaskne, uvidíme
Jestli jsem měl kliku.

Děvče, děvče, co je s tebou
Způsoby máš ryzí
A peníze samo sebou
Z mýho účtu mizí.

*****
.tato věta začíná tečkou
a končí v nekonečnu,
začíná dobře nastraženou léčkou
a končí polibkem pro jednu slečnu… :-*

*****
Láme kámen v lomu
Pokuřuje k tomu.
Kámen láme s chutí
Prodírá se sutí.

Štěrku už jsou tuny
Zabořen je po pas,
Všude samý uhlí
Ani jeden topaz.

Suť ho nutí, buď jak buď
Přestat kutat, zajít chuť.

*****
Vyhlásil jsem válku ztrátám
A spojil jsem se s nálezy,
Co jsem roztrh tu teď látám
Čím prohrál jsem teď vítězím.

Vytáhnul jsem proti dešti
Do boje svou nohou ploskou,
Honím ho po Budapešti
Pořád nechce kápnout božskou.

Vyhlásil jsem válku štěstí
Přistřihnu mu krovky,
Zkoupu ho v kyselým dešti
Včetně achilovky.

*****
Na dně moře díra zeje,
Kolem díry zejí rej.
Jak tě zeji spatří zle je,
Na zeje si pozor dej.

*****
Nastav svou druhou tvář
Černému zrcadlu
Bez mléka s cukrem.
I beznadějný lhář
Zemřel by za pravdu
V polibku horkém.
Miluju po kouskách polykat vafle,
K tobě mé kafíčko, kafíčko kafe.

*****
Trochu to dnes popoženu
Na verše je málo času,
Čas teď šetřím pro svou ženu
A naplněnou basu.

*****
Setkala se bída s nouzí
Na bohatém lanči
Prošli křížem světa kraj
Nahé teď tu tančí

Bídný však byl tento tanec
Nuzné jejich kroky
Vyprázdnili další ranec
Zahnaly je broky.

*****
Kudy teče tudy léčí
Říkalo se u nás
Tak virové nebezpečí
Slivovicí uhas.
Slivovice, slivovice, kde tě lidé berou
Radili mi lihovarnu, neřekli však kterou.

*****
Už mi chybí dva knoflíky
A na botě floky,
Okusuju suchý fíky
Konec první sloky

Už mi chybí svíčková
A babiččiny noky,
Kdo růžový tričko má…
Konec druhý sloky.
Autor Rejha, 26.02.2011
Přečteno 370x
Tipy 10
Poslední tipující: tato22, divoska_jaja, myší královna, Špáďa, ludmil, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:D mlíko nerad

19.06.2011 16:33:00 | Rejha

bez cukru s mlíkem!

15.06.2011 18:29:00 | Trdlo

Moc krásné, jedna hezčí než druhá.

28.02.2011 17:21:00 | divoska_jaja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí