Pane Alexandře

Pane Alexandře

Anotace: omlouvám se za chyby..

než otevřu kufr na náměstí, pane Alexandře
je tu trochu těsno pro dva lidi
a vy byste mi tu nechyběl.

nemusíte hned zostra slova řezat do zápěstí
ten kdo vás nenávidí
ten jako by vás neviděl.

napijte se s námi, pane Alexandře
nějak se tou vaší slavnou rusko zimou
stejně probijem.

ten kdo mě s vámi nikdy neseznámil
budej mým soudruhem
v dobrém i zlém

deset kroků a pak nabít
nesnesitelně dlouhá chvíle.
kulháme sněhem a jsme tak slabí
vždyť se tu přece vůbec nemuselo střílet,
vždyť se tu vůbec nemuselo střílet
vždyť se tu nemuselo střílet.

trochu vás chápu, pane Alexandře
jste starý muž
a řekněte kdo by chtěl takhle zahynout

kopyta sněhem těžce klapou
krev je jak tuž
rozlitá v plání s bílou peřinou

než otevřu kufr na náměstí, pane Alexandře
vyslovte věty
které jsem nikdy nespojil.

garmoška tklivě ale ne naneštěstí
porovná hřbety
moudrých sekvojí

deset kroků a pak nabít
nesnesitelně dlouhá chvíle
kulháme sněhem a jsme tak slabí
vždyť se tu vůbec nemuselo střílet,
vždyť se tu nemuselo střílet,
nemuselo střílet..
Autor Eliott Fargley, 27.02.2011
Přečteno 330x
Tipy 1
Poslední tipující: Jakule
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí