Kdo chytá v žitě

Kdo chytá v žitě

Anotace: ...

Najít
neb nechat si darovat byť jen jediný další den
toť za sto dalších.

Brát i dát
v slunci, v bouřkách
kleptoman bez pochopení sebe sama
lupič
jenž pro sebe ukrývá slova po kapsách
a rozčesává po skalách rozevlátý
od prsou až k hedvábným kalhotkám čas
a stodenní smích neuchopitelný
v dlaních ušmudlaných
jehož průvan si však již
nedokážu ani předastavit.

Řvu!

A když řvu
lítám až do padnutí
a kopu do všech světových stran
a udivují mne
ty slehlé klasy všude v kruzích
tak přesvědčivé
jak bezstarostné dítě.

Tak jen pojď
ty, kdož chytáš v žitě
vítej
a buď
milován...
Autor cevert, 27.02.2011
Přečteno 321x
Tipy 13
Poslední tipující: Elisha, Juan Francesco de Faro, zelená víla, Gabrielle, Psavec, hašlerka, NikitaNikaT., spare
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako by se zastavil čas
nebo
bral zpátečku

slyším tvůj hlas
vidím dvojtečku

http://www.youtube.com/watch?v=Jv4lKeSTkJc

27.02.2011 19:59:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí