Jsme přece tak bohatí

Jsme přece tak bohatí

Anotace: ***

*

přistála celkem jistě
v oparu sektových bublinek
a boule co si udělala
když si popletla horizont
s vertikálnem
ji začala svítit a problikávat
jako maják
zasazený v bouřných vlnách

propadla se
barevně vonícím propadlem
a ocitla se
kdesi ve vlnícím absolutnu
písečné pláže

leží
myšlenky propletené poznáním
jak dřevitá nitka
vandrující
žilním systémem kamene


..v hořkých slzách
utápíme srdce
že vsévá lásku
tam kde neklíčí
jenže
ona zapouští kořeny
v šerokrásných stínech snů
a jednou
prosnívá se vzhůru..

sebrala
zpola obroušený kámen
schovala ho do výstřihu
a luskla prsty
z bouřných vln vyskočila vzducholoď
jako klíček ze semínka
po okraj naplněná úsměvy
nadějí a bláznovstvím

postavila se ke kormidlu
torzo mizící boule
rozsvítilo zelenou
a vytečkovalo Vesmírem nápis

..jsme přece tak bohatí..


*
Autor isisleo, 28.02.2011
Přečteno 271x
Tipy 30
Poslední tipující: strawbery, jedam, enigman, HarryHH, šuměnka, ilona, James Libustka, j.c., labuť, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jsme...jen si to často nepřipouštíme...

16.03.2011 12:59:00 | enigman

Pár bublin z lahve, ty mívám rád,
ba mnohdy pravou neznám míru
pak občas i blbnu na kvadrát
a s urputností mušketýrů
logice světa dát chtěl bych flek
Sic nedštím oheň ani síru
(vždyť taky kdo by se mě lek)
jen bouli mám jak katedrálu
Tak na provázku si mě voď
když oči tvoří vertikálu
a na zeď kreslím vzducholoď,
že přiznávám se bez obalu
i kamenem snad po mně hoď
:o)
Jiří

01.03.2011 16:42:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí