Když sen sní sen o mostu

Když sen sní sen o mostu

Anotace: Někdy se i snu už nechce snít

Pískám si
pohřební marš
namísto tria opilých šumařů
falešně utírajících slzy
nad každým hrobem
pískám si
pohřební marš
prsty bubnuji do desky stolu tuš
že dnes nad ránem
zemřel sen
o milujících srdcích
o vyhlížejících očích
o žhavých rtech
zemřel sen
jak se nade mnou nakláníš
před svítáním
jak konečky svých vlasů píšeš
po mé tváři
zapomeň
Ten sen hlavu mi zamotával
noc co noc
až jednou opil se vzpomínkami tak
že ztratil zábrany
a tančil na hraně zábradlí mostu
Zavřel oči a beze slova rozloučení
vyskočil z hlavy na polštář
salto mortale
a spadl z postele dolů
Zdálo se mu
když skočit
tak stylově jak z Nuseláku
už žádný pocit marnosti
sen umíral nad ránem bez naděje
Lhostejně jsem se otočil na druhý bok a spal dál

Pískám si
pohřební marš od té chvíle
v hlavě podivný klid
ale do zpěvu mi bez snu není
prsty bubnuji do desky stolu tuš
že i dnes nad ránem
ještě pořád mi scházíš
Autor Tonyend, 01.03.2011
Přečteno 247x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, Ollie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ač nejsem příznivcem dlouhých básní, tuhle Tvoji jsem přečetla jedním dechem... Zajímavé obrazy, krásné slovní obraty...Povedená pocitovka:)

01.03.2011 08:54:00 | Ollie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí