Sepideh a Zakletýn

Sepideh a Zakletýn

Anotace: ...

Po ránu krajinou
utíkej mi
v rosách sličných čokoládin..
Z rampouchů slzu odemkni
svlékaje závoj hladin
Blíž?
Níž
veď své stesky shůry zas
věrných rýmu
Z jar předčítej bosou zimu
a sněže mi ve snech
stínuj sráz

Vonnou řekou
sváděj šelmy
rozesmáté z letních šancí
S přísahou květům líbezni
pod pláštěm braň romanci
Víc?
Víš
o riflových tratích snáz
modrých v činu
než chvění skočí na nevinu
a jiskru v očích
ztouží zmást

Ćernovláskou
šeptej v růžích
o chrámu víly v oblacích
V křišťálech z lovu průsvitni
a nenech ve tmě cit
Víš?
Víc
křič soužením slibů řas
vlhkých klínů
znělek jezerních šerostínů
a ruce v poutech
tiskni v pas

Závoj chrpy s tůňkou
zbystři fontánami
a vlásky spouštěj do záhady
Staniol skryji v prolínání
odleskům s prstoklady
Níž?
Blíž
piš své partitury krás
ve přívinu
Včas prchej od zakletýnů
než karamel na rtech
zkusí krást
Autor J's .., 01.03.2011
Přečteno 290x
Tipy 14
Poslední tipující: Mbonita, Niky88, Dota Slunská, James Libustka, CULIKATÁ, Romana Šamanka Ladyloba, labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí