Narozeninový sonet

Narozeninový sonet

Anotace: Malý sonet psaný na anglické rýmování. Napsaný pro moji přítelkyni, jež má dnes narozeniny... jenom tak mezi námi, psát sonety není zrovna jednoduché, klasická báseň je snazší. ;-)

Ten čas letí, snad ani se to nezdá,
vždyť to je teprve chvilka.
Po roce osud karty znovu ti rozdá,
a snad to eso nebude mýlka.

S časem člověk rozum získá,
máš ho zase o rok víc.
Další rok už tady píská,
a nečeká co chceš mu říct.

Rosteš nám do krásy,
i hvězdy před Tebou blednou.
Možná se nezdáš ale i chytrá jsi,
a před Tebou dnes všichni kleknou.

Tak přeji Ti vše Nej, vždyť dnes máš svůj velký den,
a přeji Ti i spoustu štěstí, ať se ti splní každý sen.
Autor Jiskroid, 01.03.2011
Přečteno 653x
Tipy 5
Poslední tipující: Antares, James Libustka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí